Pompa de caldura la casa parohiala in zona montana

Parintele Ioachim M. detine o casa parohiala in Baisoara jud.Cluj de 210mp P+E, intr-o zona montana pentru care a dorit o solutie completa automatizata pentru incalzire si apa calda menajera.

 

Provocarea

– Casa parohiala 210mp P+E in zona de munte

– Instalatie interioara cu incalzire prin pardoseala HENCO

– Lipsa spatiului pentru o camera a centralei

Solutia

– Colegul nostru Andrei Boiciuc (reprezentant vanzari Cluj) a propus o pompa de caldura geotermala NIBE F1245 de numai 8kW cu o sursa in serpentina ingropata la 1.3m adancime pe o suprafata de 600ml intr-un singur strat

– Solutia integrata ofera si incalzire si apa calda prin intermediul boilerului integrat. Pompa de caldura a fost montata intr-o camara, intr-un spatiu foarte restrans.

 

Parintele Ioachim M. este foarte multumit de alegerea facuta

Montajul a fost realizat in 2015, iar sursa pompei de caldura este o serpentina ingropata la 1.3m adancime cu o lungime de 600ml intr-un singur strat

“Pentru cazan pe lemn as fi avut nevoie de puffer, de boiler, multa tevarie, ocupa mult spatiu. Cum am calculat mi-ar fi trebuit 15-20mc de lemn/sezon.Pompa de caldura se amortizeraza in 3-4 ani prin pretul scazut la energie pe care il platesc pentru functionarea ei. Nu ii port de grija, este incomparabila cu o centrala pe lemne, recomand oricui, de la mic, la mare. Este minune, sa te incalzesti cu ce a lasat Dumnezeu, caldura de la soare, din apa de ploaie etc.”